Voorafgaand aan een belangrijke presentatie, meeting of gesprek gaat er vaak al van alles door ons heen. Straks komt die lastige collega weer met zijn vragen op je afgevuurd, stelt je manager zich dominant op of gaat je klant niet direct mee met je verhaal.

Op welke manier kun je je nu zo voorbereiden, dat je krachtig en overtuigend overkomt?

Doe geen aannames

Wanneer je allerlei aannames doet over je klant, collega, investeerder of publiek, stel je je al anders op. Als je een gesprek in gaat en vooraf een oordeel hebt over de ander, zul je je ook op die manier opstellen. Dat hoor je terug in je stemgebruik en zie je terug in je lichaamstaal.

Gebruik bevorderende taal

Wanneer je bevorderende taal gebruikt, zowel naar jezelf als de ander, zal dat ervoor zorgen dat je vanuit de juiste energie spreekt. Zo klinkt ‘vandaag ga ik ontdekken op welke manier we kunnen samenwerken’ voor de juiste energie zorgen, maar ‘ik moet wel die lastige klant binnenhalen, het zal wel weer een moeilijk gesprek gaan worden’ je niet in de juiste energie brengen.

Neem een krachtige intentie in je op

Wanneer je voorafgaand aan een belangrijke spreeksituatie, een krachtige intentie in je opneemt, zorg je ervoor dat je op die manier de belangrijke situatie in zult stappen. Woorden als ‘kracht,’ ‘vertrouwen’ of ‘verbinding’ leveren je meer op dan ‘moeten,’ ‘ja, maar,’ of ‘lastig.’

Weet dat je overtuigingen, aannames en intentie doorklinken in je stem. 

Vaak is het lastig om bij jezelf op te merken hoe je overkomt. Stemtraining helpt je hierbij.

Kijk gerust eens naar het trainingsaanbod:

https://www.yourvoicepower.nl/incompany-stemtraining/

https://www.yourvoicepower.nl/individuele-stemtraining/

Online Audiotraining Inspirerend Spreken

Meer informatie / Online kopen!

Maak afspraak
×

WhatsApp Chat

Klik op een van onze onderstaande vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@yourvoicepower.nl

× Hoe kan ik je helpen?