Daar zitten we dan, allemaal thuis aan het werk. Het videobellen en telefoneren wordt ineens nog belangrijker, om toch contact met de buitenwereld te blijven behouden.

Alleen, je mist de fysieke nabijheid van je gesprekspartners en je kunt niet al je zintuigen gebruiken in je communicatie. Hoe kun je je communicatie dan toch zo persoonlijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat je hetzelfde doel bereikt als live communicatie?

Met je stem en je lichaamstaal maak je je boodschap persoonlijk en zet je je verhaal kracht bij. Voor TEDx Eindhoven en in het bedrijfsleven coach ik allerlei sprekers, leidinggevenden, ondernemers, verkopers en trainers om nog succesvollere sprekers te worden. Wat kun je vandaag al doen, om effectiever en persoonlijker je verhaal te doen aan de telefoon of op video?

Enkele handige tips zijn:

  • Weet naar wie je spreekt: is het een man of vrouw en welke functie heeft diegene? Wat is jullie verhouding? Richt je niet tot de telefoon/je beeldscherm, maar richt je specifiek tot je gesprekspartner en visualiseer hem of haar. Het helpt je om natuurlijker over te komen
  • Weet wat je doel is: zo is het veel gemakkelijker om je stem daarop aan te passen. Zo zul je veel anders klinken wanneer je een klant wilt overtuigen, dan wanneer je enkel informatie wilt krijgen van de ander
  • Gebruik je lichaamstaal optimaal: ook al ziet je gesprekspartner je niet aan de telefoon, je klinkt heel anders wanneer je onderuit gezakt zit, dan wanneer je een nieuwsgierige, open houding aanneemt. Zorg ervoor dat je geen onnodige spanning in je lichaam hebt, loop rond, maak gebruik van gebaren en mimiek om je boodschap te versterken.
  • Pas je stem aan op de ander: je kunt op een dieper niveau met je gesprekspartner contact maken, door hetzelfde spreektempo en volume aan te nemen als de ander. Wanneer dit goed gaat, kijk dan ook eens of je meer op dezelfde toonhoogte en met dezelfde zinslengtes en hoeveelheid pauzes kunt spreken. Zo versterk je het contact, ook al heb je geen fysieke nabijheid.
  • Voor telefoongesprekken kun je het beste iets sneller spreken, aangezien je alleen audio hebt. Voor video geldt dat iets langzamer spreken helpt om je doelgroep aan te spreken.
  • Let op je ondertoon: met woorden als ‘ja,’oh,’ en ‘uh uh’ laat je onbewust meeklinken wat je van de ander vindt en wat je stemming is. Door hiervan bewust te zijn, voorkom je dat je boodschap anders overkomt dan je wenst.

Wil je ervoor zorgen dat je niet stilstaat en niet vergeten wordt in deze tijd? Juist nu is het heel belangrijk om je te blijven  ontwikkelen en je verhaal persoonlijk en goed over te brengen.

Dit kan nu met de online audio training Inspirerend Spreken. Er is nu een tijdelijke actie: tot 31 maart, waarbij je de online audio training, die normaal 247 euro ex btw kost, nu tijdelijk kunt krijgen voor slechts 97 euro ex btw.

Bestel hem gelijk op:
https://www.yourvoicepower.nl/online-audiotraining-inspirerend-spreken/

Heel veel succes en take care allemaal!
Céline van Your Voice Power
www.yourvoicepower.nl
0627328973

Online Audiotraining Inspirerend Spreken

Meer informatie / Online kopen!

Maak afspraak
×

WhatsApp Chat

Klik op een van onze onderstaande vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@yourvoicepower.nl

× Hoe kan ik je helpen?