1. Zo klink ik nu eenmaal

Ik hoor deze zin zo vaak voorbijkomen. Velen denken dat ze hun stem niet kunnen beïnvloeden, want je spreekt toch hoe je spreekt? Wanneer ik klanten train, blijkt dit nooit te kloppen. Er is zoveel meer mogelijk met je stem dan je vaak zelf denkt. De meeste mensen gebruiken slechts een derde van hun volledige stem potentieel en het mooie is, je kunt leren om je volledige potentieel in te zetten!

2. Sommige mensen zijn nou eenmaal van zichzelf een goede spreker

Dit wordt ook zo vaak gezegd en is ook niet waar. De beste en succesvolste sprekers zijn allemaal getraind. Zelfs al heb je een aangeboren sprekerstalent, wanneer je dit niet traint, zul je nooit een succesvolle spreker worden.

3. Als ik aan mijn stem werk, klink ik anders en kom ik niet meer authentiek over

We zijn het vaak niet gewend om anders te klinken dan we nu doen. Dit wil niet zeggen dat als je anders klinkt, je niet meer jezelf bent. De vraag is, kom je over zoals je over wilt komen? En in wat voor omgeving communiceer je en wat is het effect? Op basis daarvan weet je of hoe je nu klinkt, het meest effectief is.

4. Als mensen mij niet goed kunnen volgen, ligt dat aan hen en niet aan mij

Het is gemakkelijk om anderen de ‘schuld’ te geven, wanneer zij je niet goed kunnen volgen. Wat was jouw bijdrage? Was je goed te verstaan en klonk je wel overtuigend?

5. Je stem kun je niet ontwikkelen, want je bent nu eenmaal wie je bent

Iedereen kan leren zijn/haar stem te ontwikkelen, om zo een succesvolle spreker te worden. Door goed waar te nemen wat je doet en trainingen te volgen, kun ook jij een succesvolle spreker worden.

Meer weten of een training volgen? Kijk op www.yourvoicepower.nl

Online Audiotraining Inspirerend Spreken

Meer informatie / Online kopen!

Maak afspraak
×

WhatsApp Chat

Klik op een van onze onderstaande vertegenwoordigers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@yourvoicepower.nl

× Hoe kan ik je helpen?