Céline van Aalst is stemcoach voor het bedrijfsleven en de overheid. Zij is aan de Toneelacademie Maastricht verbonden als stem-, spraak- en expressietrainer. Ook is ze de sprekerscoach bij TEDx Eindhoven. Elk jaar volgt zij zelf trainingen op het gebied van stem, coaching en training om waardevolle bijdrage te leveren. Met haar bedrijf Your Voice Power wil zij anderen inspireren en persoonlijke en zakelijke groei stimuleren.

Voorafgaand aan een belangrijke presentatie, meeting of gesprek gaat er vaak al van alles door ons heen. Straks komt die lastige collega weer met zijn vragen op je afgevuurd, stelt je manager zich dominant op of gaat je klant niet direct mee met je verhaal.

Op welke manier kun je je nu zo voorbereiden, dat je krachtig en overtuigend overkomt?

Doe geen aannames

Wanneer je allerlei aannames doet over je klant, collega, investeerder of publiek, stel je je al anders op. Als je een gesprek in gaat en vooraf een oordeel hebt over de ander, zul je je ook op die manier opstellen. Dat hoor je terug in je stemgebruik en zie je terug in je lichaamstaal.

Gebruik bevorderende taal

Wanneer je bevorderende taal gebruikt, zowel naar jezelf als de ander, zal dat ervoor zorgen dat je vanuit de juiste energie spreekt. Zo klinkt ‘vandaag ga ik ontdekken op welke manier we kunnen samenwerken’ voor de juiste energie zorgen, maar ‘ik moet wel die lastige klant binnenhalen, het zal wel weer een moeilijk gesprek gaan worden’ je niet in de juiste energie brengen.

Neem een krachtige intentie in je op

Wanneer je voorafgaand aan een belangrijke spreeksituatie, een krachtige intentie in je opneemt, zorg je ervoor dat je op die manier de belangrijke situatie in zult stappen. Woorden als ‘kracht,’ ‘vertrouwen’ of ‘verbinding’ leveren je meer op dan ‘moeten,’ ‘ja, maar,’ of ‘lastig.’

Weet dat je overtuigingen, aannames en intentie doorklinken in je stem. 

Vaak is het lastig om bij jezelf op te merken hoe je overkomt. Stemtraining helpt je hierbij.

Kijk gerust eens naar het trainingsaanbod:

https://www.yourvoicepower.nl/incompany-stemtraining/

https://www.yourvoicepower.nl/individuele-stemtraining/

GRATIS STRATEGIE GESPREK

Maak nu direct een online afspraak!

Maak afspraak

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 17:00